Carnival de Concordia

Geplaatst door Luc Schmeits In Algemeen

PosterCARNIVAL DE CONCORDIA

Op zaterdag 24 nov. organiseert Fanfare Concordia uit Einighausen de Music Night 2018. Dit is hun jaarlijkse Gala-concert rondom een bepaald thema. Dit jaar is dat het thema CARNAVAL.

Het is een concert waarbij het Carnavalsfeest in al zijn facetten belicht wordt. We kijken naar de geschiedenis van de carnaval en hoe dit feest in andere landen gevierd wordt. (Carnival in Rio) We gaan op zoek naar de carnaval in de klassieke muziek (Verdi en Rossini) en de verbinding met de Rheinische Fassnach in Duitsland.

We doen dat in muziek maar ook in woord. De avond wordt namelijk gepresenteerd door Rene Haustermans, die zich bezighoudt met onderzoek naar cultureel-historische onderwerpen en in het hele land lezingen over Carnaval geeft. Dus bij uitstek geschikt om u wat meer te vertellen over het fenomeen Carnaval. Daarnaast is Rene ook een goede zanger die bij een aantal nummers de zangpartij zal vertolken.

Maar we hebben nog meer zang op deze conecrtavond. Op het einde van het concert zal namelijk de bekende groep “Don Kiesjot” samen met de muzikanten van Concordia hun bekendste carnavalshits ten gehore brengen. En ook de Einekoezer carnaval wordt niet vergeten. De plaatselijke zanggroep “Treets” zal op deze avond optreden en o.a. hun hit “Einekoezer Jong” ten gehore brengen.

Het concert zal worden afgesloten door de winnaar van het EZHK; zaate hermenie “Mörge geit baeter” uit Born.

GRATIS AFTERPARTY !!!

Nieuw is dit jaar, dat het feest na het concert nog lang niet afgelopen is. We gaan gewoon door met een gratis afterparty waarop alle artiesten die meegedaan hebben aan het concert nog een keer zullen optreden:

 “Don Kiesjot”  -  ZH “Mörge geit baeter”  - “Treets”

Voor de rest wordt de stemming er goed ingehouden door DJ “Die Geronimo’s”

 

De entree voor het concert is € 10 maar de aansluitende “after-party” (vanaf 21.30 uur)

is gratis. Het concert wordt gehouden in de Sportzaal van basisschool De Leeuwerik in Einighausen (Boschweg 72) en de aanvang is 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur)

Kaarten kunt bestellen via kaartverkoop@concordia-einighausen.nl of tel. op 046-8508751