Koninklijke onderscheiding

Geplaatst door Margriet Kentgens In Algemeen

Burgemeeste Sjraar Cox reikt op 18 november twee Koninklijke onderscheidingen uit tijdens het jubileumconcert van Fanfare Concordia.

Nico Spaetjens ontvangt de onderscheiding vanwege zijn langdurige inzet als vrijwilliger, naast zijn 48 jarig lidmaatschap als muzikant,  bij Concordia. Hij heeft binnen de fanfare geruime tijd de opleiding van de jeugdleden verzorgd en vervulde binnen het bestuur verschillende functies, waaronder penningmeester. Daarnaast is hij voorzitter van de muziekcommissie en mede oprichter en leider geweest van diverse muziekgezelschappen binnen de fanfare. Denk aan de Smautkapel en de One House Band. Tevens is hij actief lid van de personeelsvereniging van het Arcus College.

Karel Storms is al 51 jaar lid van Concordia en eveneens actief als vrijwilliger binnen deze vereniging. Vanaf 2008 is hij bestuurslid en momenteel is hij penningmeester. In het verleden heeft hij zich meer dan 15 jaar ingezet als administrateur van de parochie OLV ten Hemelopneming in Einighausen en was tevens lid van het kerkbestuur. Momenteel is hij ook bestuurslid van Stichting Gemeenschapshuis 't Klaverblad en ook hier is hij penningmeester.

Nico en Karel zijn beide benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nasseau