Voorspeeldag & Ha-Fa-Bra Concerten

Geplaatst door Harrie Wielders In Algemeen

Fanfare Concordia presenteert Voorspeeldag & “HA-FA-BRA in CONCERT”

Je ziet ze niet meer zoveel; deze concerten waarbij een harmonie een fanfare en een brassband samen musiceren. En dat is jammer want het hoort in een concert een mooie variatie van maar liefst 3 verschillende muziekstijlen. De vele klankkleuren van een harmonie, de warme koperklanken van de fanfare en de virtuose techniek van een brassband.

Op zondag 26 mei kunt u in Einighausen nog eens genieten van zo’n gevarieerd concert. In de sportzaal van basisschool De Leeuwerik treden dan vanaf 15.00 uur drie gerenommeerde muziekgezelschappen voor u op. Fanfare Concordia onder leiding van Steven Rans opent het programma en speelt o.a. “The sage of Haakon the Good” en “Atropos. Ook treden een aantal solisten voor het voetlicht in Song of Hope en Yakety Sax.
Daarna is het de beurt aan naamgenoot Harmonie Concordia uit Obbicht onder leiding van Alex Schillings. Zij voeren, net als Concordia Einighausen, het programma uit dat zij op 16 juni zullen laten beoordelen op het Maasgouwtoernooi. U kunt dus een concert op hoog muzikaal nivo verwachten. Harmonie Concordia brengt een klassiek programma met o.a. muziek uit “Die Zauberflote”, uit de tweede opera van Mascagni  “L’Amico Fritz” en het symphonisch gedicht “Al Piemonte”.
Het repertoire van Brass Band Merum omvat originele werken en transcripties van alle mogelijk stijlen. Zij brengen onder leiding van Theo Wolters een flitsend programma met o.a. Paganini Variations van Philip Wilby, Tara’s Theme, de cornet solo Song to the Moon en de mooie mars Castel Coch.

Het concert vindt op 26 mei plaats in de sportzaal van basisschool “De Leeuwerik” , Boschweg 72in Einighausen. Vanaf 15.00 uur bent u van harte welkom en de entree is gratis.

Voorafgaand aan dit concert houden we om 13.00 uur onze jaarlijkse “Voorspeeldag” waarop onze jeugdfanfare en diverse solisten en ensembles uit onze opleiding zich voor u presenteren. Ook dan bent u van harte welkom en ons damescomite zorgt voor wat lekkers bij de koffie.