Grote lauwerkrans en Oranje wimpel 1962

Geplaatst door Luc Schmeits In Bijzondere onderscheidingen

Op 16 september 1962 kwam Concordia in het bezit van deze lauwerkrans door op overtuigende wijze het bondsconcours in Grathem te winnen. In de superieure afdeling behaalde de muzikanten uit Einighausen o.l.v. M.scheffer maar liefst 345 punten het hoogste aantal van het hele concours. Dit punten aantal wordt door de Concordianen nog altijd gekoesterd omdat het tot op de dag van heden nog door geen andere vereniging in de regio is overtroffen.

De 345 punten behaald in Grathem stelde Concordia wederom in de gelegenheid  om deel te nemen aan de kampioenswedstrijden ditmaal in de superieure afdeling welke plaatsvonden in het Concertgebouw in Amsterdam. De muzikanten van Concordia o.l.v. M.scheffer stelden ook nu niet teleur want de fel begeerde oranje wimpel werd hun deel. Met deze prestatie werd concordia de eerste muziekvereniging binnen de federatie die zonder onderbreking de drie federatie wimpels had behaald.

 

 

 

 

 

Onderscheiding federatie.

De onderscheiding van de federatie van de katholieke muziekbonden  werd aan Concordia toegekend  voor de uitzonderlijke muzikale prestaties in een periode van zes jaar (de 3 landskampioenschappen).

Ze werd destijds uit gereikt Dr Sweens voorzitter van de landelijke federatie van katholieke muziek gezelschappen in Nederland.