Fanfare Concordia op concours

Geplaatst door Luc Schmeits In Fanfare

Na een lange voorbereiding is het a.s. zondag zo ver. Dan zal Fanfare Concordia om 10.45 uur deelnemen aan het bondsconcours in de Oranjerie te Roermond.
Nadat er gestart werd met repeteren aan de twee concourswerken werd er op 22 mei j.l. deelgenomen aan het Maasgouwtoernooi in Obbicht. De jury was enthousiast over het optreden en beloonde dit met het predikaat Zeer Goed. De eerste stap richting concours was gezet er werd hard gewerkt door leden en dirigent.

Na de vakantie werd de draad weer opgepakt en ging de fanfare op repetitie weekend in Zutendaal. Na een intensieve repetitie op vrijdagavond en de groepsrepetities op zaterdagochtend, kwam de componist van Fleodrodum, Eric Swiggers, om de gehele zaterdagmiddag met Concordia te repeteren. 

Vervolgens stonden er twee beoordelingsconcerten op het programma. Als eerste op 24 september in Heythuysen en vervolgens op 9 oktober in Melick. Beide concerten werden kritisch beoordeeld en met de bevindingen en adviezen van de jury ging men verder met repeteren.  De laatste weken zijn de punjes op de i gezet en zowel dirigent als leden zijn klaar voor het concours a.s. zondag. Vrijdagavond 28 oktober om 20.00 uur is de generale repetitie in gemeenschapshuis 't Klaverblad.
Zondag 30 oktober staat het optreden gepland om 10.45 uur. we hopen dat er veel supporters aanwezig zullen zijn in de Oranjerie. Mocht men echter niet in de gelegenheid te zijn om te komen, dat is er dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om het concours te volgen.

De live stream is te volgen via: https://www.youtube.com/watch?v=wTICuP2eHwM

We wensen dirigent en leden heel veel succes!