Drumband

2009
Limburgs kampioen!!!

Medio 2008 besluit de drumband om te starten met de voorbereidingen voor het podiumconcours is 2009. De voorbereidingen verlopen voortreffelijk en met een goed gevoel reist men op 27 november 2009 naar Kerkrade.

2007
Een nieuwe weg naar melodisch slagwerk

Eind 2006 besluit John Maassen om als instructeur te stoppen bij Concordia.Er wordt gezocht naar een goede opvolger en deze wordt gevonden in de persoon van Michel Mordant. In februari 2007 start hij als instructeur. Er word besloten om een nieuwe weg in te slaan en te beginnen met een melodische slagwerkensemble.
Tijdens het jubileumconcert in de schouwburg verrast de drumband iedereen met een geweldig concert. Dit is het begin van een nieuwe periode voor de slagwerkers.

1993
Afscheid van instructeur en tambour-maitre

Na jarenlange trouwe dienst werd in 1993 op gepaste wijze afscheid genomen van instructeur Wil Smits en tambour-maitre Karel Notermans . Naast een interne huldiging en geschenken liet ook de gemeente Sittard zich niet onbetuigd. Aan zowel K. Notermans als W. Smits werd de medaille van verdiensten door het gemeentebestuur toegekend.

1973
Drumgold-Cup in Medenblik

In 1973 ging de drumband o.l.v. W. Smits opnieuw hun geluk beproeven. Op 30 mei werd aangetreden in Medemblik op de Drumgold-cup, en met veel succes.

1962
De eerste successen

In 1962 werd al deelgenomen aan het bondsconcours te Abdissenbosch en behaalde in de tweede afdeling een eerste prijs. Dit gaf recht op deelname aan de Limburgse kampioenswedstrijden te Lindenheuvel en de wimpel werd aldaar behaald.

1957
Oprichting Drumband Fanfare Concordia

Drumband Concordia is opgericht in 1957. Destijds startte een groep van 14 personen o.l.v. dhr M.Storcken uit Holtum. In 1958 werd W. Smits uit Obbicht zijn opvolger.