Jeugdfanfare

2010
Nieuwe dirigent jeugdfanfare

In juni 2010 krijgen we te horen dat onze dirigente Simone gaat stoppen met haar directie-opleiding aan het conservatorium. Daarom besluiten we om in de vakantie op zoek te gaan naar een nieuwe dirigent voor onze jeugdfanfare. Die vinden we in Louis Wilhelmus en na een korte proefperiode is iedereen zo tevreden over hem dat hij m.i.v. 2011 de nieuwe dirigent van onze jeugdfanfare wordt. Op 19 december vindt een zeer succesvol Kinderkerstmatinee plaats en Louis verzorgt hier met onze jeugdfanfare en jeugddrumband zijn eerste concert.

2009
Uitbreiding jeugdfanfare met jeugddrumband

De jeugdfanfare breidt zich vanaf  2007 gestaag uit dank zij de grote aanwas vanuit de jeugdopleiding. Eind 2008 komen maar liefst 8 nieuwe leden erbij en gaat het ledenaantal langzaam richting 40 muzikanten. In het seizoen 2009- 2010 telt de jeugdfanfare maar liefst 44 leden !! Hierbij zijn ook steeds meer slagwerkers en daarom wordt in  2009 een aparte jeugdgroep voor deze slagwerkers in het leven geroepen: de jeugddrumband Concordia.

2008
Afscheid dirigent Jos Lipsch

Na bijna 10 jaar dirigent van onze jeugdfanfare te zijn geweest stopt Jos Lipsch in 2009 als dirigent van onze jeugdfanfare.

2007
Jeugdkamp in Teuven

In 2007  gaat onze jeugd weer op kamp. (de bedoeling was om dat in 2006 te doen) In het eerste weekend van maart amuseert zich een groep van 40 kinderen en begeleiders kostelijk tijdens diverse activiteiten en repetities in Green Valley in het Belgische Teuven. Dat het weer wat minder is en de laarzen meestal vol modder zitten kan de pret niet drukken. 

2006
Opluisteren Limburgse Kerstpresentatie

In 2006 krijgt onze jeugdfanfare van de Veldeke Stichting de eervolle uitnodiging om hun Limburgse Kerstpresentatie. Op zondag 17 december vindt dit sfeervol concert plaats in het Salviuskerkje te Limbricht.

2005
Vaandel voor de jeugdfanfare

Tijdens de kinderoptocht van 2005 wordt de jeugdfanfare voorafgegaan door een vaandal dat gemaakt en ontworpen is door de fa. MH Roadstyling. Erik Heutmekers maakt een passende stok en standaard. 

2003
Het eerste jeugdkamp

In oktober 2003 gaat de jeugdfanfare voor de eerste keer op kamp.Van 17 t/m 19 oktober zijn de jeugdleden in Home Franck te Gemmenich. Naast repetities op de zaterdag- en zondagochtend is er ook veel tijd voor o.a. een speurtocht, spelletjes en op zaterdagavond een prachtige bonte avond. Later blijkt dit het begin te zijn van een mooie traditie want nu gaat onze jeugdfanfare en jeugddrumband om de 2 jaar op Muziekkamp. Op 1 november wordt een concert gegeven te Abdissenbosch (Landgraaf)

2003
Uitvoering opera Aida

Eind november wordt onze jeugdfanfare ook benaderd door toneelvereniging “De kraonkel “uit Geleen om deel te nemen aan een dialect-uitvoering van de opera Aida. Voor muzikanten en dirigent een grote uitdaging. Na vele repetities volgen 9, 10 en 11 juli 2004 uitvoeringen voor honderden toeschouwers in de spothal van het Vauerveld in Geleen.

2002
Proms voor Jeugdorkesten

Op 8 december 2002 neemt onze Jeugdfanfare met zo’n 35 muzikanten deel aan “Proms voor jeugdorkesten” in Don Bosco te Heel. Als Jury-leden zijn aanwezig Steven Walker en Peter Stam. De jeugdfanfare voert hier vier werken uit:

2000
Nieuwe dirigent

Na de vakantie in sept. 2000 krijgt onze dirigent John Vandecaetsbeek het wat drukker omdat hij ook op andere plaatsen gaat dirigeren. Hij wordt regelmatig vervangen door Jos Lipsch. Eind 2000 wordt Jos Lipsch de nieuwe dirigent van onze jeugdfanfare. 

1998
Nieuwe dirigent

Toen Leon van Wijk in okt. 97 stopte als dirigent van Concordia vielen ook even de repetities van de jeugdfanfare stil maar niet voor lang. John Vandecaetsbeek werd onze nieuwe dirigent en afwisselend met Nico Spaetjens en Harrie Wielders werd weer om de 2 weken repetitie gegeven.

1997
Start Jeugdcommissie

Gelijktijdig met de oprichting van de jeugdfanfare ontstond ook de werkgroep “jeugdcommissie” .

22 maart 1997
Oprichting Jeugdfanfare Concordia

Het idee om een jeugdfanfare op te richten ontstond eind 1996 / begin 1997. Op 20 januari 1997 kwam een werkgroep bij elkaar om dit te bespreken.  Daarna volgden in maart 1997 gesprekken met de muziekschool (voor informatie) en met de ouders van mogelijke leden voor onze jeugdfanfare.