Koninklijke onderscheiding voor Margriet Kentgens en Peter Kentgens

Geplaatst door Luc Schmeits In Algemeen

Koninklijke onderscheiding voor Margriet Kentgens en Peter Kentgens

Vanmorgen heeft onze secretaresse Margriet Kentgens een telefoontje van de burgemeester gehad. Deze heeft haar medegedeeld dat ze een Koninklijke onderscheiding heeft gekregen. Dit vooral voor haar inzet die ze voor onze Fanfare Concordia heeft gehad. Naast haar lidmaatschap van ruim 40 jaar heeft ze nog vele andere taken binnen onze fanfare op zich genomen. Ze is slagwerkster bij onze drumband en is ook bij de fanfare geweest. Al meer dan 25 jaar is ze drumband coördinator en als secretaresse al 23 jaar de spil van onze vereniging.


Ook haar man  Peter Kentgens heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Peter is geen onbekende bij Concordia, we zien hem regelmatig bij concerten en feesten en als we een beroep op hem doen helpt hij ons altijd. En natuurlijk ondersteunt hij Margriet bij haar werk voor onze fanfare.

Dat ze gelijktijdig een onderscheiding krijgen is natuurlijk geen toeval. Concordia heeft deze onderscheiding namelijk aangevraagd voor Margriet, terwijl Caecilia Guttecoven dit voor Peter gedaan heeft. We hadden ook grootste plannen voor een gezamenlijke serenade en een feest. Helaas kon dit allemaal niet doorgaan door de Corona-crisis; de officiële uitreiking van de onderscheidingen zal op een ander moment gaan plaatsvinden. Toch hebben we hen vandaag muzikaal kunnen verrassen met een digitale serenade die ingespeeld is door onze dirigenten en een aantal leden van de drumband en fanfares.

Hiervan staat inmiddels een filmpje op face-book