Eindactiviteit (15 en 16 juli 2017)

Geplaatst door Frank Arets In Algemeen

En toen werd het vakantie. Traditioneel organiseerde de jeugdcommissie in het eerste weekend van de vakantie de eindactiviteit. Dit jaar speelden de leden levend Monopoly. Britt, Rafke, Cas, Luc en Sjoerd hadden aan de hand van het bordspel Monopoly de straten door heel Einighausen verdeeld. Diverse ouders werden ingeschakeld om bij hen thuis opdrachten te laten uitvoeren. Iedereen deed heel enthousiast mee en tijdens de lunch ’s middags bij familie Notermans, werd al volop gespeculeerd over wie het meeste geld zou overhouden, want dat zou de winnaar zijn.

Om 17 uur stopte het spel, waarna wij samen naar Julia Caris trokken. Julia werd op 15 juli 17 jaar en dat verdiende een serenade. Na een levendig ‘Lang zal zij leven’ vertrokken wij naar familie Wielders waar de feest- en slaaptent al was opgebouwd en de frietketels pruttelden. De friet en hamburgers vonden gretig aftrek, evenals de eigenhandig door Mariëlle Vergossen gedraaide gehaktballetjes met ketjap in tomatensaus. Jammie.

Zwemmen, was het volgende devies. Ondanks dat het water maar een temperatuur heeft van 23 graden Celcius sprongen de meesten in een verkoelend bad. Daarna werd het winnende team bekend gemaakt. Nikkie Vergossen, Charlotte Evers en Mathijs Frissen hadden het meeste geld verzameld en wonnen de wisselbeker. Die staat nu te pronken bij Charlotte.

De avond was inmiddels al een eind gevorderd en de wat oudere jeugdcommissieleden trokken zich tactvol terug opdat de jeugd vrij spel had. Volgens goed ingewijde bronnen ging de laatste van de groep om 6 uur ’s morgens slapen.

Maar niet voor lang, want om 9.30 uur stonden de jeugdcommissieleden op leeftijd alweer op de stoep. Frank bakte pannenkoeken, Harrie wekte iedereen op een gepaste manier Myriam dekte de tafel. Om 11 uur kwamen de ouders iedereen ophalen. Een prachtig geslaagd begin van de zomervakantie. Om 12 uur was alles opgeruimd. Dank aan iedereen. Prachtig.

 

Op naar de repetitie na de vakantie op 2 september 2017.